Следвайте Гласове в Телеграм и ИнстаграмНовите трима евродепутати от Продължаваме промяната - Демократична

...
Следвайте Гласове в Телеграм и ИнстаграмНовите трима евродепутати от Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

ПП-ДБ изпращат Никола Минчев, Радан Кънев и Ицо Хазарта в Европейския парламент

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм

Новите трима евродепутати от " Продължаваме промяната - Демократична България " се чака да бъдат Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров - Ицо Хазарта, научи " Дневник " от източници в щаба на обединението.

Резултатите не са дефинитивни, защото не всички протоколи от страната и чужбина са обработени. Към 12 часа в понеделник (10 юни) са обработени 77.28% от данните в Централната изборна комисия.

По неофициална информация на " Дневник ", половината от гласовете за обединението на изборите за европейски парламент са за досегашния евродепутат Радан Кънев (квота на ДСБ и на пето място в листата) и за някогашния ръководител на Народното събрание Никола Минчев (квота на " Продължаваме промяната " ).

С преференции листата пренарежда и Христо Петров, който се чака да бъде третият представител на обединяването в Европейския парламент. Той беше на шесто място в нея.

Според данните към понеделник на обяд " Да, България " остава без представител. Вторият в листата на обединяването Стефан Тафров към този момент е на четвърто място, което не е задоволително. Елисавета Белобрадова, която беше на последното 17-то място в листата, се изкачва до петото място, само че гласовете също не й доближават.

До момента " Продължаваме промяната - Демократична България " резервира безмълвие, като изказвания се чакат след оповестяването на окончателните резултати.

В акцията Христо Петров е заявявал обществено, че ще отиде в Европейския парламент и ще се откаже от мястото си в Народното събрание, в случай че знае, че може да извърши дилемите, които си е сложил. Той водеше акция с фокус европарламент и обръщение " Един човек трансформира политиката ", а в последните дни в обществените мрежи прикани, че му би трябвало поддръжката на най-малко 30 000 от гласоподавателите с преференция.

Представителите на обединяването ще бъдат част и от разнообразни партийни фамилии в Брюксел - Радан Кънев още веднъж ще е част от Европейската национална партия, към която принадлежи ДСБ. Представителите на " Продължаваме промяната " обаче се чака да се причислят към либералите.

Инфо: dnevnik.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР